Opis projektu

O projekcie

Projekt zakłada postawienie na działce należącej do Gminy Gniew 2 wiat  drewnianych o wymiarach około 4x5 metrów z dwuspadowym dachem oraz wyposażeniem ich w zestaw 3 stołów o długości 2m i szerokości około 80cm wraz z 6 ławkami o dł. 2 metrów.  Dodatkowo teren zostanie ogrodzony płotem z siatki powlekanej pcv wyrównany i obsiany trawą, obsadzony krzewami i drzewami owocowymi. W sąsiedztwie wiaty przygotowane zostanie miejsce na ognisko. Wiata ma stanowić element małej infrastruktury na szlaku pieszym Dolnej Wisły oraz umożliwi prowadzenie zajęć i warsztatów edukacyjnych dla grup zorganizowanych oraz pojedynczych osób w ramach zadań realizowanych przez Gniewskie Centrum Edukacji Ekologicznej. Będzie to też miejsce odpoczynku dla turystów wędrujących/jadących szlakiem wyposażone w ławki i stoły oraz stojak na rowery.

Na zakończenie projektu odbędzie się festyn, na który zaproszeni zostaną mieszkańcy terenu LGD Wstęga Kociewia oraz turyści przebywający w Gniewie. Podczas festynu przeprowadzone zostaną  gry i zabawy dla dzieci, pogadanki na temat obszarów Natura 2000 Dolina Dolnej Wisły i Dolna Wisła.

Projekt realizowany jest przez Gminę Gniew przy współpracy z GCEE Helianthus i uzyskał dofinansowanie z programu Leader w ramach PROW 2007-2013.

images


Tak wyglądał teren przed rozpoczęciem prac

p1100271


W trakcie budowy

p1100274

p1100337


i po zakończeniu prac

p1110071

p1110076

p1110008